Kunstfietstoer, 2 juni 2013

Eerste bezoekAllereerst: de zon scheen en het regende niet. Vertrek vanaf het Domein met prachtige zand en bloemtapijten op de straat. Niet voor ons, maar voor de processie. Half tien vertrek. Na 5 minuten de eerste stop: oorzaak, een lekke band. Wat nu?

Mevrouw besloot om met de auto naar Geulle te gaan en dan met een geleende fiets verder. Met de wind in de rug fietsten we via Limbricht, Guttecoven, Berg aan de Maas, Urmond naar Geulle. Onderweg nog een paar keer gestopt vanwege processies. Met het pontje de Maas over. Toen naar museum Nostalgia. Een zeer enthousiaste eigenaar gaf tekst en uitleg – deels zingend – over de vele, vooral landbouwvoorwerpen die hij in de loop der jaren verzameld had, waaronder diverse tractoren. Hij was nog lang niet uitverteld, maar de lunch wachtte. Na de lunch, op een zonnig terras, verder naar het atelier van Jeanny Lenssen in Uikhoven. Iedereen  was  onder de indruk van het pauwenblauwe atelier wat ze aan haar carré-boerderijtje heeft laten bouwen. Een indrukwekkend bouwsel. Jeanny vertelde aan een stuk over haar levensloop, haar manier van werken en haar ideeën. De kringloopwinkel is een belangrijke leverancier voor haar kunstwerken. Alles kan ze gebruiken en ze ziet overal wat in. Felle kleuren en humoristische accenten bepalen haar kunstwerken. En bij ieder kunstwerk zat wel een-soms heel persoonlijk- verhaal. Toen weer terug naar Sittard met de wind pal tegen. Pffff! Alles bij elkaar ongeveer 60 km. gefietst.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.