Ruhrgebiet, 18 mei 2013

Cristofoto: Mariet Hendrikx

Perikelen met het betalen van de entreekaartjes en de lunch via Internet, en wellicht een wat ambitieus programma daargelaten, konden de vrienden terugkijken op een geslaagde dag. ’s Morgens werd allereerst een bezoek gebracht aan een tentoonstelling over het werk van Cornelia Funke. Wijd en zijd bekend van haar kinderboeken met aansprekende illustraties. Daarna was de Gasometer aan de beurt waar Christo met zijn Big Air Package de bezoeker onderdompelde in een opblaasbaar plastic omhulsel. De bezoeker waant zich verloren in de beleving van ruimte, grootte en vorm.

De onderdompeling in de London Pictures van Gilbert & George in de Küppersmühle te Duisburg was er niet minder om. Een overweldigende hoeveelheid plakkaten in tabloid formaat maakte de slordige schreeuwerigheid van het moderne stadsleven voelbaar. Bovendien bood het bezoek aan de Küppersmühle weer eens de gelegenheid zich te laven aan het werk van moderne kunstenaars als Kiefer en Baselitz.

Een korte stadswandeling en een bezoek aan Cubus Kunsthalle sloten de dag af.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.