Blessé, 27 maart 2013

BlesseIn de T-zone van het Museum branden een paar kaarsen.

Ruim 40 Vrienden en genodigden wachten op het begin van het project Blessé. Dat is in het kader van Kultuurkaffee. Kunstenares Angelique Cremers heeft een performance

gemaakt rond Vrouwenbesnijdenis. In strakke teksten geeft Angelique huiveringwekkende getallen en omstandigheden over het onderwerp.

Na de pauze spreekt Henk Hollemans met Angelique over het doel van het project (bewustwording rond vrouwenbesnijdenis), en of dat haalbaar is gebleken.

Ook hoe bij haar de fascinatie en betrokkenheid is ontstaan voor dit onderwerp. Over het creatieve proces en de worstelingen. Ze kocht een opblaaspop in een sekswinkel; plakte de mond en vagina af en ketende de pop in haar atelier. Iedere keer weer een schokkende confrontatie en motivatie om door te gaan. Met vele anderen maakte ze het boek Kutstreek. Daarin staat het hele project omschreven. De schetsen, de dagboekfragmenten, de eindresultaten.

De opbrengst van het boek is volledig bestemd voor projecten van Oxfam Novib. Een reactie na afloop:”Heftig, maar heel bijzonder en nog steeds nodig, dat we er bij stil staan”.

Over Henk Hollemans

Medeoprichter en voorzitter (tot 2014) van de Vrienden van Het Domein sinds1994. Tot 2003 docent Zuyd Hogeschool Culturele en Maatschappelijke Vorming. Tot 2013 voorzitter Salon van Sittardse Kunstenaars. Tot heden voorzitter Muziekfestival Kunstdagen Wittem.
Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.