Broodje Kunst, 6 maart 2013

Broodje kunst 2Maar liefst 50 Vrienden hadden zich ingeschreven voor een rondleiding door de tentoonstelling “Mijnmeringen” en “Macabre Treasury”. Geen van hen had achteraf spijt ervan om een deel van een zeldzaam zonnige dag in maart doorgebracht te hebben in het Museum Het Domein. Conservators Kitty Jansen en Roel Arkesteijn gaven boeiende inleidingen voor een aandachtig luisterend publiek. Geen van hen had achteraf spijt ervan om een deel van een zeldzaam zonnige dag in maart doorgebracht te hebben in het Museum Het Domein. Conservators Kitty Jansen en Roel Arkesteijn gaven boeiende inleidingen voor een aandachtig luisterend publiek .

Mijnmeringen” is een tentoonstelling over de historie van het Mauritspark te Geleen. Het park staat op de nominatie gesloopt te worden. De licht nostalgische naam van de tentoonstelling werd misschien het meest geïllustreerd toen Kitty Jansen memoreerde dat de studenten van nu, die het onderzoek voor de tentoonstelling hebben verricht, zich geen voorstelling konden maken van de toen vanzelfsprekende standsverschillen tussen beambten en mijnwerkers.

Macabre Treasury” was een rondleiding door ‘Wunderkammers’ en de wijze waarop mensen de natuur waarnemen en ermee omspringen. Opzetten en tentoonstellen in musea, als vuilnisbelt gebruiken voor het afval en met weinig inzicht ‘bespuiten’ en ‘bejagen’, dat is een overheersend thema in het werk van Mark Dion, aldus Roel Arkesteijn. Roel liet niet na om de Vrienden te suggereren een inzamelingsactie te organiseren om ook de laatste vierkante meters vloer van Het Domein te kunnen voorzien van planken!

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.