Een avond met Thomése, 12 september 2014

hhwittem8Het bestuur van de Kunstdagen Wittem had voor De Vrienden van het Domein een bijzonder arrangement samengesteld. Allereerst werden we ontvangen in de prachtige oude bibliotheek. We kregen uitleg over de historie van dit monument voor boekenliefhebbers. Aansluitend werden we door de curator rondgeleid door de expositie van de Limburgse Kunstkring. Deze expositie was te vinden in de bibliotheek en de kloostertuin.

 

hhwittem9De warme maaltijd werd genoten in de refter van het klooster, normaal nooit toegankelijk voor publiek. Aan een lange tafel gezeten in een sobere ruimte waanden we ons terug in de tijd en deelgenoten van het kloosterleven.

 

 

 

HH wittem 1Maar uiteindelijk was het ons te doen om het avondprogramma in de bibliotheek. De schrijver Thomése las voor uit het boek “Schaduwkind”. Hij schreef dit na de dood van zijn dochtertje, dat maar enkele weken oud mocht worden. Afwisselend vertelde hij over het onbeschrijflijke geluk bij haar geboorte en de verbijstering en intense verdriet bij haar ziekte en dood. Zijn verhaal werd ondersteund door een 11-tallig strijkensemble, aangevuld met pianist en gitarist. Het ensemble speelde muziek speciaal voor deze voordracht gecomponeerd.

Het was een indrukwekkend geheel en het publiek luisterde muisstil en ademloos. Ook na afloop bleef het nog minutenlang stil voor het applaus. Stil en onder de indruk verliet iedereen de zaal.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.