Excursie Luik 25 november 2017: fotoverslag

 

Zaterdag, 25 november 2017 vertrok de bus achter het station van Sittard om 30 Vrienden van het Domein naar Luik te brengen. Hier is het foto-verslag

Een snelle rit, want we waren een kwartier te vroeg: na langdurig aanbellen opende een gepikeerde beveiliger de deur op een kier,
om mede te delen dat het museum echt pas om 10 uur open zou gaan. Koffie en een stuk gateau maakten veel goed. Voor de rondleiding splitste het gezelschap zich in een “snelle groep”: die kon eerst de permanente tentoonstelling gaan bekijken, en een “langzamere groep”: die ging met de gids de Archipel tentoonstelling bekijken, om na een kort bezoek aan de vaste collectie alvast richting restaurant te wandelen. Een mooie, overzichtelijke vaste collectie, een interessante tentoonstelling over Indonesie, met de invloed van de verschillende culturen die in de loop van de geschiedenis invloed hebben gehad, vooral door de handel en godsdienst.

Na een uitstekende lunch in een Italiaans restaurant maakte de stadsgids zijn entree: Karel Hollands, die al incognito met ons mee was gereisd. Een boeiende tocht met veel wetenswaardigheden langs een aantal minder bekende pleinen, straten, steegjes en vooral trappen van Luik, met als beloning een weids uitzicht over een schemerig Luik. Een korte, hevige regenbui, konden we ontlopen in de galerijen van het Bisschoppelijk Paleis, langs de Perroen, het stadhuis, Simenon en het monument voor de slachtoffers van de grote brand eindigde de dag in een Luiks café. Ze wisten van onze komst, maar het lukte niet al te best om ons van een drankje te voorzien. Kordaat optreden van een van de organisatoren, die dan maar zelf de bestellingen opnam en uitserveerde, zorgde er voor dat iedereen nog -het in de prijs inbegrepen- drankje kon nemen. Stipt 6 uur stond de bus van Jacobs op Place Lambert  voor de terugreis. Het was heel wat stiller dan op de heenweg, tegen 7 uur waren we weer terug in Sittard met een voldaan gevoel over een prima excursie. Met dank aan de organisatoren, Francien en Jaap, en Karel Hollands voor de Luikse impressies.

De foto’s zijn van Francine Arts, Marion van Luwemborg, Hans Hermans en Joost Claassens.

 

 

 

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.