15e Peutz-lezing georganiseerd door Vrienden van Schunck* architectuur

 Op dinsdag 9 oktober 2018 20:00u organiseren de Vrienden van SCHUNCK*architectuur de vijftiende Peutz-lezing die dit jaar wordt gehouden door Joep van Lieshout.

Vanwege de verwachte grote belangstelling vindt de lezing plaats in de Limburgzaal van Parkstad Limburg Theaters in Heerlen.

Kaartjes voor de lezing kosten €10 en kunnen worden verkregen via de website van Parkstad Limburg Theaters:

Vanuit de Vrienden is dit jaar voor de Peutz-lezing gezocht naar een spreker, die niet noodzakelijkerwijs een directe relatie heeft met Heerlen en de regio, maar wel een bijzondere kijk op kunst, design en architectuur.

Joep van Lieshout: beeldhouwer, visionair en enfant terrible. Op zijn zestiende werd hij aangenomen op de kunstacademie in Rotterdam. Na zijn afstuderen wist hij snel tot grote hoogte te stijgen, met functionele sculpturen die de grondslagen van de maatschappij en van de kunst zelf bevragen.

Meer informatie op de website van het Parkstad Theater.

In 1995 richtte hij zijn studio, Atelier Van Lieshout, op. Sindsdien werkt hij onder die naam, om zo de mythe van het individuele artistieke genie te doorbreken. De afgelopen twintig jaar heeft Atelier Van Lieshout, een groep van 20 kunstenaars, ontwerpers en vaklieden, een veelheid van ontwerpen geproduceerd op het vlak van kunst, design en architectuur; van kleinschalige sculpturen tot grootschalige machines, van meubels tot gebouwen, van installaties tot ontwerpen voor utopische steden. Wat deze werken gemeen hebben zijn een aantal terugkerende thema’s: systemen,macht, autarkie, leven en dood. Het menselijke individu tegenover het grotere geheel.

Met dit oeuvre, dat is opgebouwd uit zowel autonoom werk als werk in opdracht, heeft Atelier Van Lieshout een sterke internationale reputatie opgebouwd. Het Atelier heeft tentoonstellingen bij nationale en internationale musea en galeries gerealiseerd.

Met exposities bij het PS1, New York, de Hayward Gallery, London en Centre Pompidou, Paris. Ook werkt het Atelier regelmatig in opdracht, voor zowel overheden, bedrijven en kunstinstellingen

Joep van Lieshout over onder andere “The end of everything”, dinsdag 9 oktober 2018 vanaf 20:00u, Theater Heerlen. Kaarten vanaf medio augustus via www.plt.nl.

Fotocredits portret: Ben Kleyn

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.