Kunst-fietstocht / Kunstfiets-tocht | 2e Pinksterdag 10 juni, 10:30

Op maandag 10 juni, 2e Pinksterdag, vertrekken we om 10:30 uur vanaf het Erfgoedcentrum aan de Kapittelstraat in Sittard (het voormalige museum Het Domein).

Hoofddoel van deze fietstocht is een bezoek met rondleiding aan de wandschilderingen in de kerk van het hooggelegen dorp Genhout. Kunstenaars die hebben meegewerkt aan de totstandkoming van het kerkgebouw zijn Henri Jonas, Charles Eyck, Joep Nicolas, Charles Vos, Gisèle Waterschoot van der Gracht, Jacques Verheyen, Jef Scheffers en Yvonne Trypels.

 

Het wordt een rit met een paar fikse klimmetjes. Gelukkig zijn er op de terugweg evenzovele afdalingen. De lunch is in Schimmert. Onderweg stoppen we bij de Sint-Annakapel in Spaubeek (de zogeheten Oude Kerk), we rijden in Schimmert langs de parochiekerk van vader en zoon Cuypers, vervolgens langs de watertoren van Wielders. Op de terugweg kan men op eigen gelegenheid nog een afzakkertje nemen.

 

De kosten voor deze kunstfietstocht bedragen 18,50 euro per persoon (introducees 20,00 euro) voor de entree in Genhout en de lunch (soep, broodje gezond, kopje koffie/thee).

Deelnemers melden zich vóór 1 juni aan bij Herman van Lieshout, liefst per e-mail op het adres hermanvanlieshout@hotmail.com. Eventueel sms of telefonisch op nummer 06 2001 6949. Geef hierbij ook aan of u vegetarisch wilt lunchen.

Maak tegelijkertijd het verschuldigde bedrag over op NL 31 INGB 0662 3293 33 t.n.v. Vrienden van het Domein, o.v.v. fietstocht. Alleen dán telt u mee als deelnemer.
N.B: Deelnemers die hun begunstigersbijdrage voor 2019 al betaald hebben krijgen voorrang op nog-niet-betalers.

Organisatie: Francine Arts en Herman van Lieshout

 

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.