Nachtwacht terug naar Limburg?

Bezoek het Rijksmuseum zonder een reis naar Amsterdam en zonder mondkapje: het Rijks komt naar je toe met een schat aan video’s en podcasts via de website van het Rijksmuseum: https://www.rijksmuseum.nl/nl/thuis. Volg Operatie Nachtwacht vanuit je luie stoel met je neus er boven op! De slag bij Waterloo?  Of zelf je ideale tentoonstelling samenstellen? Dat kan allemaal op deze pagina, gewoon thuis! Je haalt de Nachtwacht in je huiskamer.

Een andere invalshoek: de verhalen: Waarom is de Nachtwacht zo beroemd? Welke geheime trucs onthullen röntgenscans op Vermeers schilderijen? Kijk, lees en luister naar de onthullende verhalen van het Rijksmuseum.

Het beroemde schilderij is, met vele andere meesterwerken, al eerder in Limburg geweest, en wel van maart 1942 tot juli 1945, in de grotten achter het kasteeltje van André Rieu. Op rol, iedere dag werd die rol een stukje gedraaid om uithangen te voorkomen. Bij terugkeer in Amsterdam werd het doek uitgerold, een spannend moment. De zenuwachtige directeur, Jhr van Röell struikelde en viel met zijn neus op de Nachtwacht. Toen al met zijn neus er boven op!

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.