Broodje Kunst, 10 december 2013

bk

Broodje Kunst voerde ons deze decembermaand naar een bijna nieuw uitgevonden Amerikaans landschap en bood verder een verfrissende blik op onze eigen stad. Centraal stond een nieuwe interpretatie van onze leefomgeving waarbij de Kunst een leidende rol pakt. Een kunstenares die zich buiten de gebaande paden beweegt en experimenteert vanuit Minimal Art. Kunst die haar ivoren toren verlaat en verruilt voor het landschap. Het landschap dat haar waardigheid terugkrijgt door inmenging van die kunstenares Patricia Johanson (The World as a Work of Art).

Kunstbeleving die weer terug in de handen van onze kinderen komt. Kinderen die onder leiding van de Engelse fotografen Andy Brydon en Andrew Brooks hun bijzondere plekken kiezen en fotograferen in onze eigen gemeente Sittard-Geleen-Born. Tijdens de rondleiding werd door de twee conservatoren Roel Arkesteijn en Kitty Jansen toelichting gegeven op de bijzondere interpretatie van de kunstenaars. Zeer de moeite waard om deze expositie tot 26-01-14 nog eens rustig door te lopen, en zelf misschien ideeën op te doen voor een nieuwe en betekenisvolle groenstructuur. Net een maatje te groot voor de achtertuin, maar bijvoorbeeld op Provinciaal niveau zeer bruikbaar. Een goed verzorgde lunch bood gelegenheid om met elkaar impressies uit te wisselen of gewoon gezellig en cultureel verantwoord bij te praten.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.