Nieuwsbrief | November 2020

Beste vrienden, hier is de nieuwsbrief november 2020 van de Vrienden van het Domein: knus samen op de bank in de tweede lockdown! Musea twee weken dicht, en iets organiseren kan voorlopig niet meer. We hebben hebben voor jullie nieuws, tips (ook voor musea!) en een idee voor een online jaarafsluiting. Blijf gezond, blijf ontdekken!

Iedere 5 weken een Google Meetvergadering van het bestuur. Jammer genoeg begrijpt de Google simultaan ondertiteling geen Nederlands, alleen Engels. Evengoed een zinvolle discussie!

Het bestuur van de Stichting wordt uitgebreid.

Francine Arts gaat nu ook aan het bestuur deelnemen, we zijn blij met haar inbreng en expertise, we zien uit naar de samenwerking en we wensen haar veel succes!

Evaluatie Domijnen

In opdracht van de Gemeente werkt bureau BMC nog steeds hard aan de evaluatie. We hebben in september onze inbreng geleverd en we wachten op een tweede gesprek, of op het conceptrapport.

Schoonheid en Verval in ons Museum voor Hedendaagse kunst, tot 29 november, misschien langer. Het Bulgaarse schildertalent Dimitar Genchev en de Belgische beeldhouwer Peter Buggenhout geven verval een vorm. Gastcurator Anne Berk zet beide oeuvres naast elkaar.

Wil je zelf een bijdrage leveren aan de nieuwsbrief -eeuwige roem is je dank- in de vorm van een recensie, column, oproep, suggestie of wat dan ook binnen het kader van de Vrienden van het Domein: kom er maar mee voor de dag, we zullen het graag plaatsen.

Zuiderlucht brengt nog steeds iedere zaterdag “Extra Tijd”, een online magazine uit. Je kunt er op inschrijven voor een extra shot kunst en cultuur.

This is my Church, een fototentoonstelling  van de Nederlandse dancefotograaf Rutger Geerling, tot en met 28 februari 2021 in Fotomuseum aan het Vrijthof in Maastricht. Een selectie imposante foto’s van internationale dancefestivals en events in stadions en grote clubs.

Bonnefanten,  Ger Lataster’s 100ste geboortedag. Een gezichtsbepalende schilder in Nederland van de jaren ‘50. Zijn ‘abstract-expressionistische methode’, zoals hij het noemde, bleef hij bij alle veranderingen in zijn werkwijze hanteren.

Een gezamenlijk bezoek zit er voorlopig niet in, maar zo ver is Maastricht niet weg.

Het Museumtijdschrift -je kunt er een abonnement op nemen- biedt ook een mooie website, met tal van ideeën en online-bezoeken, kijk ook eens bij Uitgelicht.

Het Limburgs Museum in Venlo biedt twee azen, de Maas en de Haas.

Schilder en graficus Aad de Haas (1920 Rotterdam – Schaesberg 1972), doorbrak de regels die kerk en maatschappij hem oplegden. Hij schilderde figuratief én expressionistisch, religieus én pornografisch maar altijd uitzonderlijk artistiek.

Muze, Monster, Moeder en Moordenaar, de gezichten van de Maas, op indringende manier in beeld gebracht in zes zalen van het museum, van meerdere kunstenaars.

Met de Inktspot expositie erbij een bezoek aan Venlo waard. En je krijgt ook nog een Koffie-om-mee-te-nemen aangeboden!

Het museum geeft ook online toegang tot een deel van de collectie.

Als je via de Napoleonsbaan naar Venlo rijdt ligt bij Horn het alleraardigst Museum terug in de tijd met een zeer uitgebreide collectie van alles, echt alles, uit de jaren ‘50. Een duizelingwekkende collectie design, mooi gepresenteerd.

Activiteiten van de vrienden in de rest van 2020

Tot er betere tijden aanbreken kunnen we geen activiteiten organiseren, hoe jammer dat ook is: ze zijn de ziel van de Vrienden. Blijf gezond, ga er zelf op uit. Mocht je reisgezelschap zoeken, er kan altijd een oproep in de nieuwsbrief worden geplaatst.

December

We zullen jullie op vrijdag 18 december in plaats van een Eindejaarsbijeenkomst in Podium Babel een online jaarafsluiting aanbieden. Passief: het jaaroverzicht wordt in de website gepresenteerd  én actief: een Zoom of Meet bijeenkomst op het internet met het bestuur om elkaar toch nog te kunnen  ontmoeten en van gedachten te wisselen (zorg zelf voor drank!). Als je hier belangstelling voor heeft, laat dat a.u.b. weten op info@vriendenvanhetdomein.nl , dan hebben we een beeld van het aantal deelnemers.

Hopelijk kunnen we over een half jaar met mooi weer in de openlucht wel een échte bijeenkomst organiseren.

Om fotoverslagen te kunnen bekijken is een wachtwoord nodig: [verwijderd voor niet-begunstigers ivm AGV]

Klik hier, klik hier, klik zelf! Deze kreet zul je niet meer aantreffen in de nieuwsbrieven, het klikken op een blauwe, onderstreepte tekst spreekt voor zich. Vertrouw je het niet, laat dan de cursor op de link zweven, dan wordt de werkelijke link zichtbaar, onderaan in het scherm of in een tekstballonnetje. In geval van twijfel, en dat geldt voor alle websites: niet klikken, en zoek zelf de informatie op!

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent ingeschreven bij de stichting “Vrienden van het Domein” als begunstiger of relatie. Om het verzenden van deze Nieuwsbrief en de financiële registratie van uw Begunstigersbijdrage mogelijk te maken beheert de Stichting “Vrienden van het Domein” een registratie met uw naam- en adresgegevens, telefoonnummers en uw IBAN-nummer.  Reacties op deze nieuwsbrief: info@vriendenvanhetdomein.nl. Klik hier om u van deze nieuwsbrief af te melden.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.