Kunstfietstocht, 15 juni 2014

DSC_9248Het is fris, maar droog en om 10 uur staan zo’n 40 Vrienden bij Museum Het Domein in de startblokken om de Kunstfietstocht te gaan maken. Francine deelt de route uit, maar al gauw na de start gaat het mis, waardoor 40 fietsers dwars de Leyenbroekerweg overstaken!

 

Maar verder verliep alles prima. We hebben wel alle klimmetjes in de buurt van Sittard genomen voor we in Schinnen aankwamen!  HULDE voor de echte “trappers”, ik bedoel hen die fietsten zonder ondersteuning.
DSC_9329De koffie en vlaai bij de Fam. Dieteren-Scheeren gingen er goed in!  Dan naar het atelier van Bep Scheeren. Prachtige schilderijen waarbij de kwetsbare mens centraal staat. Het aparte kleurgebruik en de bijzondere mensfiguren zijn naar mijn idee opvallend te noemen.
Haar echtgenoot, André Dieteren onderzoekt al tekenend en schilderend de wereld om hen heen waar o.a. het handelen van de mens centraal staat. Dieteren gebruikt het liefst acrylverf en beschildert vaak het doek als het op de grond ligt. Bij Dieteren vallen mij ook de felle kleurstellingen op. Het werk van beiden straalt grote kracht uit.
Maar wij moeten weer verder, op naar Etzenrade naar Sjra Schoffelen, beeldhouwer.
Het Etzenrader Huisken is op zich al zeer de moeite waard om er heen te fietsen.

DSC_9450Na een lekkere lunch in de tuin – wat hadden we prima weer! – werden we in twee groepen verdeeld, om met Vera Schoffelen het werk van 31 bijzondere kunstenaars te bekijken. Van alles was er te zien, o.a. Glaskunst, heel bijzondere papierkunstwerken, eigenlijk te veel om op te noemen, maar er was ook kunst te bewonderen van ons eigen lid Lily Dols. Zij gaf zelf uitleg over haar bronzen beeldjes en wat haar bewoog om juist deze figuren te maken.

 

DSC_9468Sjra gaf ons nog een rondleiding langs zijn eigen werk, waaronder zijn laatste bronzen beeldje “kermis”. Alle beelden van Sjra hebben een bijzondere expressie. In het kader van het Rotary Jubileum konden we ook nog genieten van 2 bijzondere koren. Ieder kon daarna zelf bepalen wanneer hij/zij de terugweg wilde aanvangen.
Al met al een weer een zeer geslaagde dag, met dank aan Francine en Theo voor de organisatie.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.