Nieuwjaarsbijeenkomst, 25 januari 2015

SONY DSCEen druk bezochte bijeenkomst met een druk programma. De voorzitter van de Raad van Toezicht van De Domijnen – mevrouw Odile Wolfs – had de aftrap. Zij ging kort in op de noodzaak voor de totstandkoming van het Cultuurbedrijf ‘De Domijnen’. Ze benadrukte dat er – ondanks de voorgenomen bezuinigingen op het budget – volop kansen en mogelijkheden liggen om met het cultuurbedrijf Sittard-Geleen cultureel op de kaart te zetten. Cross-overs tussen de verschillende disciplines en samenwerking tussen velen zullen dat waarmaken. Zelfs Alzheimerpatiënten zullen er baat bij hebben.  Mevrouw Wolfs eindigde met een woord van dank aan Peter Fransman. Het besluit om geen van de zittende directeuren te benoemen voor De Domijnen maakte zijn vertrek onvermijdelijk. Volgens mevrouw Wolfs deed dit geen enkele afbreuk aan de kwaliteit en inzet die Peter voor Museum het Domein heeft betekend.

SONY DSCOnder een warm, aanhoudend applaus werd Peter samen met zijn partner Marcin uitgezwaaid. De Vrienden namen afscheid van hem door nog eenmaal zijn warme belangstelling voor de Vrienden, zijn immer wat bescheiden maar o zo constructieve betrokkenheid en zijn betekenis voor Museum het Domein te benadrukken.

 

 

SONY DSCDe Drie Vertellers – Niek Bremen, Wim Kallen en Peter van Deursen – namen de draad over. Zij waren de kritische noot van de ochtend. Enigszins macabere Science fiction-achtige schetsen van de toekomst van Museum het Domein, gaven de zorgen die er afgelopen jaar bestonden rondom het museum nog eenmaal het woord. Aan een draad van Ariadne werd letterlijk een uitweg uit het ondergrondse labyrint gezocht en gevonden.

 

SONY DSCEr werd een kort overzicht van alle activiteiten van 2014 gepresenteerd. Aandacht werd gevraagd voor praktische ondersteuning van De Domijnen in en rondom de afdeling exposities en de noodzakelijke aanwas van de Vrienden. Nieuwe inspirerende suggesties voor nieuwe activiteiten zijn welkom!

Tenslotte mag de muzikale ‘omlijsting’ door Bart en Francisca niet worden vergeten. Zij brachten een vleugje Franse lente op de koude winterdag. De afsluiting met de Marokkaans gekruide boerenkool van Cato Catering ‘verwarmde de harten’.

Na afloop was er voor iedereen het nieuwe bulletin beschikbaar. Ook te downloaden met: Bulletin 2014

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.