Fietstocht, 26 mei 2015

P1430797aOm 11.00u de was ontvangst met een kopje koffie,waarna we 2 zeer interessante films te zien kregen over de geschiedenis van de mijnen.Een ex-mijnwerker vertelde er heel enthousiast over. Daarna gingen we, 16 personen, op de pedalen via rustige landweggetjes bij Berg met het veer de Maas over. In een gezellig etablissement

 

 

P1430805agebruikten we de lunch, waarna we de fietstocht weer hervatten.

Weer de Maas over met als eindpunt Sanderbout.

 

 

 

P1430830Daar bekeken we in de kerk enkele tentoongestelde mijnwerkersvaandels. Hier startte een zeer interessante wandeling door de wijk met uitleg van Lubert Priems en Maria Merken.

 

 

 

 

P1430875aHeel leuk was het bezoek bij Toke, die aan de keukentafel heel smakelijke verhalen over “vruiger”vertelde, o.a. over Zefke Mols. Na deze interessante en verrassende rondleiding, gebruikten we nog een afzakkertje bij Foroxity. Het was een zeer geslaagde excursie in dit jaar van de Mijnen.

Dank voor de organisatie Francine en Theo.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.