Clemens Sels museum in Neuss, Langen Foundation op het zgn. Raketenstation nabij het Museuminsel Hombroich. 23 februari 2019

Op zaterdag 23 februari 2019 gaan we voor de eerste keer met de bus op stap. Wij bezoeken het Clemens Sels museum in Neuss (D) en de Langen Foundation op het zgn. Raketenstation nabij het Museuminsel Hombroich.

In het Clemens Sels museum (www.clemens-sels-museum-neuss.de) bekijken wij de expositie Ihrer Zeit voraus!

In deze expositie staan twee Nederlandse schilders centraal nl. Heinrich Campendonk en Johan Thorn Prikker. Zij maakten in het begin van de 20ste eeuw met name in het Ruhrgebiet deel uit van de voorhoede van een avantgardistische stroming. Deze controversiële stroming in de schilderkunst, vormde het begin van het moderne Duitse expressionisme. Deze kunststroming werd in een latere fase als “entartet” uit de Duitse musea verbannen.
De expositie vindt tot 10 maart 2019 plaats in het kader van NRW-brede festiviteiten ter gelegenheid van het jubileum “100 jahre bauhaus im westen”.
Deze expositie is hier onderdeel van.

Na de lunch rijden we naar de Langen Foundation vlakbij Museuminsel Hombroich. Het opvallend strakke gebouw is in 2004 ontworpen door de Japanse architect Tadao Ando. Het straalt evenwicht en rust uit. De expositie, die wij bezoeken is getiteld: “How to see (What isn’t there)” en bevat zeer uiteenlopende moderne kunst en installaties, die verbonden zijn met dit thema. In grote, “lege” ruimten komen de werken goed naar voren. Subtitel van de expositie is: Absences are not just what there is not, but rather what was there and now is not any longer, or what should be there and yet is not”.

Programma zaterdag 23 februari 2019:

 10.00 uur vertrek achterzijde station Sittard

11.00 uur aankomst en koffie in Clemens Sels museum Neuss.

11.15 uur – 12.45 uur Groepsrondleiding van 90 minuten over de expositie

13.00 uur -14.00 uur lunch bij Gasthaus Früh in nabijheid van museum (10 minuten lopen)

15.00 uur aankomst bij Langen Foundation, waar op eigen gelegenheid de expositie bezocht kan worden. Eventueel korte wandeling bij het Raketenstation. (Als het weer het toelaat)

16.30 uur vertrek bij Langen Foundation. Aankomst rond 17.30 uur

Toegankelijkheid: Beide musea hebben een lift. De lunch bij Gasthaus Früh is op begane grond met aangrenzende toiletten.

Inschrijfprocedure:

-Aanmelden via email bij Jac Koenen vóór 5 februari 2019 onder vermelding van naam, adres en 06-nummer. Ook dient het aantal personen vermeld te worden.

-Kosten 55 euro per persoon en €60,- voor introducés.
Voor 5 februari te voldoen op bankrekening NL31INGB0662329333 t.n.v. Stichting Vrienden van het Domein onder vermelding van Neuss 23 februari

 Uw betaling geldt als inschrijving.

Maximum aantal deelnemers: 40 personen (volle bus). Tussen 15 en 30 deelnemers is vervoer per auto aan de orde. U kunt in de aanmelding aangeven of U in dat geval bereid bent om te rijden. (Vergoeding 0,19 cent per km)

  1. Voor onze Vrienden van andere musea: U kunt zich opgeven vanaf 5 februari. U neemt dan contact op met Jac Koenen en/of 06 53834787 om te vernemen of er nog plaats is. U bent dan van harte welkom als Vriend

Vriendelijke groet, Jac Koenen   jac.koenen@outlook.com mobiel 06 53834787 , Jaap Huizinga, Wim Hassing

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.