Gaat niet door: MuséeL in Louvain-La-Neuve | De Witte Villa in Lovenjoel | 10 mei 2019


Tot onze spijt kan de excursie op vrijdag 10 mei  naar MuséeL in de nieuwe stad Louvain-La-Neuve (LLN) niet door gaan omdat het minimaal aantal deelnemers niet is gehaald; eigen vervoer is geen optie. De bedragen die bij aanmelding al zijn betaald worden z.s.m. terugbetaald. Op een later tijdstip zullen we het nog eens proberen! Reden voor de nieuwbouw in 1970 was de vorming van de Belgische Federatie waarmee de universiteit van Leuven ook echt Vlaams moest worden. Reden voor de Franstalige universiteitsgemeenschap om een Franstalige universiteit te eisen, waarvoor de universiteitsstad LLN ontworpen werd.
Het autovrije centrum ligt op een betonplaat van nu 14,5 ha die het beekdal overbrugt. De wegen, parkeerplaatsen en het spoor liggen een niveau lager. Architectonisch en planologisch een stad die het bekijken de moeite waard is. De planologen hebben zich o.a. laten inspireren door Le Corbusier en Mies van der Rohe.
Wij beginnen bij het hooggelegen MuséeL en na het bezoek aan het museum gaan wij (stevig) bergafwaarts naar ons lunchadres De Butcher, Grand Rue 33. Daarna vervolgen wij de stadswandeling, eventueel via de doorgang van Musée Hervé, naar de bus, die ons opwacht aan de Boulevard du Nord, Quai Ottokar. Wellicht is dit een licht stijgende wandeling door het Parc De La Source.

Met de bus gaan wij naar Lovenjoel waar wij de expositie in De Witte Villa gaan bezoeken.

Programma:
8.45 Vertrek van de bus achter het NS Station aan de Poststraat/Geerweg Sittard.
10.45 Aankomst in Louvain-La-Neuve en wandeling naar MuséeL met tijd voor een sanitaire stop.
11.05 Start rondleiding; er is een Nederlandstalige gids en voldoende audiotours
voor hen die op eigen gelegenheid dit prachtige museum willen bezoeken. Het museum, vorm gegeven in een prachtige betonconstructie verhuisde in 2017 naar de
voormalige bibliotheek van Wetenschappen. Een gebouw in brutalistische stijl, gebouwd in 1970-1975 naar het ontwerp van de architect André Jacqmain.
12.35 Wandeling flink bergafwaarts naar DE BUTCHER aan Grand Rue 33. Zie GR op plattegrond
13.05 Lunch, waar wij een uur voor uittrekken.
14.05 Wandeling naar de bus, langs Musée Hervé, aan de Boulevard du Nord, op de Quai Ottokar. Zie B op plattegrond. Wellicht enigszins bergopwaarts!
14.35 Vertrek van de bus naar Lovenjoel, De Witte Villa.
15.20 Bezoek aan De Witte Villa met rondleiding.
Alwaar wij met een drankje worden ontvangen.
16.50 Vertrek uit Jovenjoel naar Sittard.
18.30 Verwachte aankomst in Sittard.

Kosten:
De kosten voor deze dag bedragen €59,-pp.
Inbegrepen zijn de rondleidingen, op de heenreis koffie met wat lekkers in de bus, entree musea, plus de lunch met een consumptie.
Opgeven en betalen vóór woensdag 24 april.

Het overmaken van het hierboven vermelde bedrag op bankrekening NL31 INGB 0662 3293 33 t.n.v. Stichting Vrienden van het Domein, onder vermelding: LLN, 10-05-2019. Door betaling is de aanmelding definitief.

Tevens ook opgeven bij Mariet: mariet.hendrikx.rademakers@gmail.com of 046-8500270

Maximaal 40 deelnemers, het minimum is gesteld op 32 deelnemers om de excursie te laten doorgaan. Neemt u een introducee meen, dan is de bijdrage €64,-p/p.

Toegankelijkheid LLN en Witte Villa.
In beide locaties is een lift aanwezig, twee rolstoelen in MuséeL. Het voetgangersdomein in LLN kent hoogteverschillen. Onze weg door LLN gaat grotendeels bergafwaarts, maar daar zit een aardige afdaling in. Het traject van Musé Hervé naar het vertrekpunt van de bus hebben wij niet kunnen verkennen, maar verwachting zit daar wel een ‘bergopwaarts’ in. Deelnemers moeten zelf een inschatting maken of zij deze uitdaging aan willen en kunnen.

NB. Voor onze Vrienden van andere musea:
U kunt zich opgeven vanaf 24 april. U neemt dan contact op met Leo Hendrikx +31643214440of Mariet Hendrikx-Rademakers +31620559807 om te vernemen of er nog plaats is. U bent dan van harte welkom als Vriend.
Wij rekenen op een goede opkomst,
Mariet Hendrikx-Rademakers +31620559807
Leo Hendrikx +31643214440

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.