Afgelast/uitgesteld: MuséeL in Louvain-La-Neuve en De Witte Villa in Lovenjoel | vrijdag 3 april

Update 13 maart: het ziet er niet naar uit dat het minimum aantal deelnemers wordt gehaald, en de andere omstandigheden die tot het afgelasten leiden zullen genoegzaam bekend zijn. De deelnemers krijgen 16 maart bericht hoe dit verder wordt geregeld. Wij vragen om uw begrip!

 

Vrijdag 3 april gaan wij naar MuséeL in de nieuwe stad Louvain-La-Neuve (LLN), een nieuw gebouwde stad (1970) gelegen in een beekdal. Reden voor deze nieuwbouw was de vorming van de Belgische Federatie waarmee de universiteit van Leuven ook echt Vlaams moest worden.Aanleiding voor de Franstalige universiteitsgemeenschap om een Franstalige universiteit te eisen. Zo werd de universiteitsstad LLN geboren

Het autovrije centrum ligt op een betonplaat van nu 14,5 ha die het beekdal overbrugt. De wegen, parkeerplaatsen en het spoor liggen een niveau lager. Architectonisch en planologisch een stad die het bekijken de moeite waard is. De planologen hebben zich o.a. laten inspireren door Le Corbusier en Mies van der Rohe.

Alle te bezoeken adressen liggen op korte afstand van elkaar.

Wij beginnen bij het hooggelegen MuséeL en na het bezoek aan het museum gaan wij bergafwaarts naar ons lunchadres De Butcher, Grand Rue 33. Na de lunch kan ieder op eigen houtje dwalend wandelen naar de bus. Met de bus gaan wij naar Lovenjoel waar wij de expositie in De Witte Villa gaan bezoeken.

Programma MuséeL in Louvain-La-Neuve en De Witte Villa in Lovenjoel:

08.45 Vertrek van de bus achter het NS Station aan de Poststraat/Geerweg Sittard.

10.45 Aankomst in Louvain-La-Neuve en korte wandeling naar MuséeL met tijd voor een sanitaire stop.

11.05 Start rondleiding; er is een Nederlandstalige gids en voldoende audiotours voor hen die op eigen gelegenheid dit prachtige museum willen bezoeken. Het museum, vormgegeven in een prachtige betonconstructie verhuisde in 2017 naar de voormalige bibliotheek van Wetenschappen. Een gebouw in brutalistische stijl, gebouwd in 1970-1975 naar het ontwerp van de architect André Jacqmain.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PLATTEGROND CENTRUM. GR= Grand Rue 33 (Restaurant Bucher) B= Bus opstapplaats

12.35 Wandeling naar DE BUTCHER aan Grand Rue 33. (Zie GR op plattegrond)

13.00 Lunch, waar wij een uur voor uittrekken.

14.00 Wandeling naar de bus, te vinden in het beneden niveau aan de Boulevard A au Leffe. (Zie B op plattegrond, plus foto’s)

14.35 Vertrek van de bus naar Lovenjoel, De Witte Villa.

15.20 Bezoek aan De Witte Villa met rondleiding. Alwaar wij met een drankje worden ontvangen.

16.50 Vertrek uit Lovenjoel naar Sittard.

18.30 Verwachte aankomst in Sittard.

Kosten:

De kosten voor deze dag bedragen €60,-pp

Inbegrepen zijn de rondleidingen, op de heenreis koffie met wat lekkers in de bus, entree musea, plus de lunch met koffie, thee of water.

Opgeven en betalen vóór 16 maart.

Het overmaken van het hierboven vermelde bedrag op bankrekening NL31 INGB 0662 3293 33 t.n.v. Stichting Vrienden van het Domein, onder vermelding: LLN, 03-04-20. Door betaling is de aanmelding definitief.

Tevens ook opgeven bij Mariet: mariet.hendrikx.rademakers@gmail.com of 046-8500270

Het maximaal aantal deelnemers.

Maximaal 40 deelnemers, het minimum is gesteld op 31 deelnemers om de excursie te laten doorgaan. Neemt u een introducee mee, dan is de bijdrage €64,-p/p.

Toegankelijkheid LLN en Witte Villa.

In beide locaties is een lift aanwezig, twee rolstoelen in MuséeL. Het voetgangersdomein in LLN kent hoogteverschillen, Doch onze weg door LLN gaat grotendeels bergafwaarts.

NB. Voor onze Vrienden van andere musea:

U kunt zich opgeven bij Leo Hendrikx of Mariet Hendrikx-Rademakers. Kosten € 64,- Vanaf 16 maart verneemt u van ons of er nog plaats is.

Wij rekenen op een goede opkomst,

Mariet Hendrikx-Rademakers +31620559807

Leo Hendrikx +31643214440

 

 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.