MIRRORS of TIME | Kasteel Oud-Rekem | 14 juli – 27 september 2020

Alles in het leven weerspiegelt tijd . Zo ook voor Oud-Rekem dat intussen met vele eigenzinnige tentoonstellingen steeds nieuw leven kreeg. Het is daar waar Annemie Van Laethem & Erik Croux dertig jaar geleden de plek vonden om hun bezieling voor hedendaagse kunst een gezicht te geven. Het kasteel fungeert als een spiegel van de recente ontwikkelingen in de wereld van hedendaagse kunst.

Mirrors of Time spiegelt hoe de liefde voor kunst hier op vele manieren gestalte kreeg. Met als focus een onvermoeibare inzet en passie voor hedendaagse beeldende kunst, voor het inlevingsvermogen en duiding van vaak niet altijd , jonge, soms nog onbekende, maar ook internationaal actieve beeldend kunstenaars. Menigen vond van hieruit wegen naar een groot publiek.

Mirrors of Time beweegt rondom het inzicht dat kunst altijd draait om tijd en is te zien als een weerspiegeling van het denken en werken van kunstenaars . Bezoekers kunnen op elk denkbaar niveau instappen, maar altijd in verbazing en verwondering.

Juist in onze tijd, die vraagt om nieuwe en bekende reflecties, praktijken en wijsheden, is kunst als spiegelende bron van hoop en inspiratie onmisbaar.

Meer informatie op de website van de expositie. We kijken naar de mogelijkheid om voor de Vrienden een rondleiding te organiseren

Met werk van: KARIN ARINK  BRAM BRAAM  CHARLOTTE CASPERS  JEROEN CREMERS  ERIK CROUX  JEROEN EISINGA  EDDY FONTAINE  SUSANNA INGLADATATIANA ISTOMINA  MEHDI-GEORGES LAHLOU  OTOBONG NKANGA  THIERRY OUSSOU  MARLEEN ROTHAUS  ANDREAS SCHMITTENINSA SCHÜLTING  LIEVEN SEGERS  SLAMMER!  BERNDNAUT SMILDE  TOPP & DUBIO  KOEN VAN DEN BROEK  KOEN VANMECHELEN  MARTA VOLKOVA & SLAVA SHEVELENKO

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.