Maximum aantal deelnemers is bereikt | Kunstfietstocht | Urmond en Berg a/d Maas | 19 september 2020

Update 29 augustus: de fietstocht is vol geboekt.

We hebben met Pinksteren de Kunstfietstocht uit moeten stellen; met een beperkt aantal deelnemers (20) kan deze nu toch plaats vinden, onze eerste activiteit na februari.

We vertrekken om 10.30 uur vanaf het Erfgoedcentrum (voormalig museum Het Domein) en rijden naar het Terpkerkje in Urmond.

Daar worden we ontvangen met koffie en vlaai door mede-vriend Peter van Deursen die er een solo-expositie houdt en ons een rondleiding geeft. Zie artikel in De Limburger hieronder.

Vervolgens fietsen we om 12.45 uur naar Berg aan de Maas, waar we lunchen in hotel/café Knoors-Meeks

Daarna is het een paar minuten fietsen naar de beeldentuin van Frans van Straaten en Babke Moelee . Hier worden we rondgeleid in de beeldentuin; ook is er gelegenheid om in kleinere groepen de beide ateliers van de kunstenaars te bezoeken.

De terugtocht (ongeveer 15:30) gaat via Limbricht waar de liefhebbers eventueel nog een terras kunnen bezoeken voor een afzakkertje (eigen rekening).

In verband met de huidige situatie rond het coronavirus kunnen maximaal 20 personen deelnemen aan deze fietstocht. Begunstigers hebben daarom nu voorrang op introducees. Daarbij wordt de volgorde van volledige inschrijving aangehouden. Dat kan inhouden dat aangemelde introducees toch niet mee kunnen gaan als er meer dan 20 begunstigers zich aanmelden (tenzij een introducé bij aanmelding ook begunstiger wordt…).

Een inschrijving is pas volledig wanneer naast de aanmelding per mail ook het deelnamebedrag is overgemaakt op het rekeningnummer van de Stichting Vrienden van het Domein.
Meld u aan vóór 9 september bij Herman van Lieshout (hermanvanlieshout@hotmail.com) en maak tevens een bedrag van 18,00 euro per persoon over op rekeningnummer, ten name van Stichting Vrienden van Het Domein, o.v.v. “fietstocht 2020”. Introducees  betalen 20,00 euro per persoon.

We hopen u op 19 september weer te kunnen begroeten.

Met vriendelijke groet, namens de Vrienden van het Domein,

Herman van Lieshout, Joost Claassens

————————— artikel uit De Limburger ————————————

De Sittardse kunstenaar Peter van Deursen en houdt van 5 tot en met 20 september een solotentoonstelling in de Terpkerk in Urmond.

De tentoonstelling, die als titel ‘Neem de Ruimte’ heeft meegekregen, was eerder uitgesteld vanwege de corona uitbraak. Op andere dagen is bezoek ook mogelijk, maar uitsluitend op afspraak. De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door de Culturele Werkgroep Stein.

Docent

De 75-jarige Peter van Deursen is professioneel tekenaar en schilder. Hij is actief in verschillende kunstinitiatieven in de regio Sittard-Geleen en Stein en heeft voorheen lesgegeven bij het Creatief Centrum dat later, het inmiddels opgedoekte, Choc-Art is gaan heten. „Ik heb me altijd zeer geïnteresseerd in hoe ruimtes ontstaan en dat is terug te zien in mijn werk”, vertelt Van Deursen. „Je zou mijn werk kunnen vergelijken met wat Escher deed. Het is de kunst om het platte ruimtelijk te maken.”

Ruimte

„Omdat ruimte mij fascineert, ben ik soms letterlijk uit het platte beeld gestapt en voeg reliëf toe. Ik creëer ook puur ruimtelijke objecten. Met de resultaten treed ik nu naar buiten. De ruimtelijke objecten zijn klein van formaat maar worden ook verwerkt tot beelden die je in de openbare ruimte zou kunnen tegenkomen.”

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.