Kunstfietstocht | 19 september 2020

De kunstfietstocht is op 19 september 2020 onder ideale omstandigheden van start gegaan. Ze hebben een prachtige tocht gehad. Met dank aan Herman van Lieshout voor de organisatie, en Marion van Luxemborg voor de foto’s en het verslag hierna. Klik hier voor de fotopagina,

Fietstocht 19 september 2020.
Verslag: Marion van Luxemborg.

Met 18 vrienden van het Domein vertrokken we om 10.30 uur richting Urmond.Helaas mochten er maar 18 vrienden mee vanwege het nog altijd rondgaande virus Corona.

De weergoden waren ons goed gezind. Via een mooie, rustige route arriveerden we een uur later bij het terpkerkje in Urmond waar de gastheer, Peter van Deursen, tevens kunstenaar en vriend van het domein, ons hartelijk welkom heette.

Hij vertelde enthousiast over zijn kunstwerken. Het thema van de tentoonstelling was: Neem de ruimte.
Zeer gevarieerde werken deels op papier of op paneel alsook objecten vulden de rustieke ruimte.

De overeenkomst in zijn werken zijn de rechte lijn en de cirkel. Heel bijzonder.

Na de koffie met heerlijke vlaai en een dankwoord van Herman aan Peter, fietsten we naar het lunchadres in Berg aan de Maas. Bij café Knoors konden we buiten zitten en daar genieten van een drankje en 2 belegde broodjes.

De volgende stop was vlakbij het lunchadres. In de Obbichterstraat wonen sinds drie jaar het kunstenaarsechtpaar Frans van Straaten en Babke Moerlee. Beiden beeldhouwer.

Zij stonden ons al op te wachten in hun bloemrijke tuin. De groep werd in tweeën gesplitst en zowel Babke als Frans vertelde over hun beelden en over de prachtige tuin.

Babke maakt vooral beelden van kinderen, wat speels en Frans zijn werken zijn robuuster met aandacht voor detail en scherpe lijn. We mochten ook even in hun werkplaats kijken. Indrukwekkend.

Wie de tuin en de beelden ook eens wil bekijken is welkom op donderdag tot en met zondag tussen 16 en 18 uur. Obbichterweg 23, Berg aan de Maas.

Rond 16 uur vertrokken we, na een dankwoord van Herman aan het echtpaar, naar Limbricht.

Ook weer binnendoor via een rustige route. Op de binnenplaats van kasteel Limbricht proostten we op alweer een gezellige dag.

 

 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.