Excursie Art Gallery Rozendaal Montfort | 12 november 2021

Inleiding
Op 12 november is voor de Vrienden een middagexcursie gepland naar Art Gallery Rozendaal in de gemeente Montfort. In een prachtig gelegen villa staat kunst in de vorm van beelden, schilderijen en sieraden, van internationale en veelbelovende jonge kunstenaars geëxposeerd. De nieuwe “Feestmaanden Expositie” wordt daags na ons bezoek officieel geopend. Wij krijgen de 12de november een preview met een rondleiding door de eigenaren van de Art Gallery.

Onderstaande kunstenaars exposeren in de “Feestmaanden Expositie”:
Lambert Thys, aquarellen en sieraden;
Wessel Huisman, schilderijen van gebouwen in steden.
Angelique  Cremers, bronzen beelden, voornamelijk bustes.
Kathelijne van de Berg, pentekeningen van industriële gebouwen.
Tot onze spijt moeten wij het aantal deelnemers beperken tot maximaal 30 personen.

Ook nu geldt de betaling van de kosten als telmoment voor de inschrijving.
Bij minder dan 15 deelnemers gaat de excursie niet door.

Aangezien Montfort op steenworp afstand ( ± 25 km) van Sittard ligt, kiezen wij er voor dat iedereen op eigen gelegenheid naar de Art Gallery komt en zelf voor ‘carpooling’ zorg draagt.

Adres: Art Gallery Rozendaal: Rozendaal 10 6065NE Montfort.

Voorlopig Programma

13:30 uur

aankomst in de Gallery met koffie/thee en vlaai

14.00 – 15.00 uur

rondleiding

15.00 – 15.30 uur:

op eigen houtje Gallery nader verkennen.

15.30 uur tot……

drankje met fingerfoods

Kosten
De kosten voor deze dag bedragen € 15,00 voor de Vrienden en € 17,50 voor introducés.

Opgeven graag voor 2 november a.s. bij Mariet & Leo Hendrikx, l.hendrikx@kpnmail.nl
Het hierboven vermelde bedrag graag overmaken op bankrekening
NL31 INGB 0662 3293 33  t.n.v. Stichting Vrienden van het Domein onder vermelding “Art Gallery Rozendaal”

Maximaal aantal deelnemers: 30.

Vriendelijke groeten,namens het bestuur
Mariet Hendrikx 06-20559807
Leo Hendrikx 06-43214440

Wie en wat over Gallery Rozendaal:

Een uit de hand gelopen hobby

Een kleine 10 jaar geleden is het begonnen. Een nieuwe hobby die al snel overging in een ware verslaving. Een beeld van een Nederlandse kunstenaar die je toevallig tegen het lijf loopt. Geraakt door de eenvoud van het beeld en tegelijkertijd de complexiteit de afwerking, de uitstraling, maakt het een must om aan te kopen. Al snel volgen er meer beelden, later ook schilderijen. Vallen voor een mooie creatie gaat soms snel, andere werken hebben meer tijd nodig om je vervolgens toch definitief te kunnen ‘pakken’. Door de jaren heen ontwikkel je je gevoel voor kunst en weet meer en meer diverse vormen te waarderen. Maar langzaam raakt een woonhuis vol, en wat doe je dan?

Kunst in perspectief

Het werd tijd om serieus aan de slag te gaan, het idee van een eigen galerie was geboren. We wilden een onderscheidend concept om onze liefde voor kunst te kunnen delen met anderen, en niet alleen qua locatie. Mensen van kunst laten genieten in een woonomgeving was een andere belangrijke voorwaarde, omdat dat de enige manier is om de objecten in het juiste perspectief te kunnen zien. In Art Gallery Rozendaal ontvangen we gasten in een woonhuis, met hal, keuken, eetkamer, woonkamer, badkamer en toilet die alle zijn voorzien van intrigerende en inspirerende objecten van diverse kunstenaars.

Gerenommeerde kunstenaars naast jong talent

Wij weten zelf als geen ander dat je in het leven af en toe ook een beetje geluk moet hebben, mensen tegen moet komen die je een kans geven te laten zien wat je kunt. Zeker in de wereld van de kunst valt het niet mee om als kunstenaar een voet aan de grond te krijgen. Daarom wil Art Gallery Rozendaal niet alleen een platform zijn voor gerenommeerde kunstenaars, maar juist ook een plek bieden aan jonge aanstormende talenten. Verschillende van bij ons exposerende kunstenaars steunen we door vooraf in hun materiaal en arbeidstijd te investeren, zodat ze verder kunnen met creëren.

Onder het kopje ‘Collectie’ stellen wij de kunstenaars aan u voor en tillen alvast een tipje van de sluier op om u een idee te geven van het werk dat zij maken. Maar nog veel liever ontvangen wij u persoonlijk in onze galerie om u rond te leiden en onze passie voor kunst met u te delen. Dus graag tot ziens in Art Gallery Rozendaal!

Matheo Alberti
Ton Croonen

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.