Uitnodiging Excursie Venlo | 4 mei 2022

Beste  Vrienden van Het Domein,

Wij nodigen jullie uit voor een dagtrip naar Venlo om het vernieuwde Museum van Bommel van Dam te bezoeken op woensdag 4 mei. ATTENTIE, dit in tegenstelling van wat eerder in de Nieuwsbrief vermeld stond: 28 april. Het heeft verband met het moeilijker verkrijgen van een gids op eerder genoemde datum.

Het vroegere museum bezat de uitgebreide kunstverzameling van Maarten en Reine van Bommel-van Dam. In het nieuwe museum  hebben zij nog een ereplaats op verdieping -1. Het huidige museum heeft onderdak gevonden in het voormalige postkantoor. Het museumgebouw is een Rijksmonument, waarin nog vele oude elementen bewaard zijn gebleven. Opvallende toevoeging aan het gebouw is “ de Duikbril “ een venster dat uit het dak steekt. Op het dakterras wordt gewerkt aan De Steriele Tuin door Stefan Cools, die deze zomer ook te zien zal zijn in Museum De Domijnen.

Ook brengen we een bezoek aan Galerie Wilms dat dit jaar 15 jaar bestaat. Om dit derde lustrum te vieren zijn er een tweetal  bijzondere exposities van de kunstenaars waar zij vast mee werken, o.a. Wim Claessen, Yvonne Mostard, Mirjam Abraas en anderen.

Programma:
11.00u. Aankomst  Museum van Bommel van Dam,
tegenover het Station van Venlo, met koffie en vlaai, . Hun specialiteit : knolselderievlaai. ( erg lekker) Daarna rondleiding met een gids door de tentoonstellingen en het gebouw.

12.45 u Lunch in Café de Klep.

14.00u bezoek Galerie Wilms en korte Poeziewandeling in het kader van VenloPoeziet, Poëzie op muren in de binnenstadDe reis naar Venlo kan zelf georganiseerd worden. Dat kan b.v. met de trein. Vertrek uit Sittard  om 9.47 u of 10.17 u  met als aankomst respectievelijk  10.27 u of 10.57 u  met een overstap in Roermond. Overstap tijd is 2 minuten, maar op hetzelfde perron.. Het tijdstip van terug reizen bepaalt uzelf.

De entree van het museum is voor bezitters van de Museumjaarkaart gratis, anders 10 euro.

De kosten van deze excursie zijn:  30 euro, waarin inbegrepen rondleiding Museum van Bommel van Dam en koffie met vlaai, en lunch.

Dit bedrag kan overgemaakt worden op  IBAN  NL31 INGB 0662329333        t.n.v. Stichting Vrienden van het Domein  o.v.m  excursie museum van Bommel van Dam.

Graag voor dinsdag 26 april aanmelden bij Francine Arts per email fmjarts@kpnmail.nl of telefonisch 046-4753401 ( bij geen gehoor svp inspreken )
Deelname is pas geldig als het bedrag is overgemaakt.

Inmiddels is ook de datum van de jaarlijkse kunstfietstocht bekend : 17 september 2022. Noteer de datum.

Met vriendelijke groeten,

Jaap Huizinga  en Francine Arts.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.