Kleine Kunst Route | Rosa Festival | 25-27 augustus 2023

Tijdens het Sint Rosa Festival presenteert Het Nieuwe Domein in samenwerking met de Kleine Cultuur Club een nieuwe kunstroute door het centrum van Sittard. De kunstenaars in deze route vormen een bont gezelschap die de wereld nét even anders bekijken.

Grote gebaren en intieme installaties wisselen elkaar af terwijl je de stad Sittard op een heel nieuwe manier verkent. Soms geestig, dan weer kritisch. De kunstenaars in de Kleine Kunst Route bieden een frisse blik en een nieuw perspectief. Op de Schootvelden vindt in het weekend Live Action Painting plaats onder leiding van Dave de Leeuw. In samenwerking met het Open Senses Lab van PXL-Hasselt tonen studenten hun werk op de markt. Haak aan, loop mee!

De Kleine Kunstroute doet acht bestemmingen aan, van de locaties Ligne en Kapittelstraat van Het Nieuwe Domein, tot aan de Petruskerk, de St Michielskerk, de markt en het festivalterrein van Sint Rosa. De beroemde reusachtige opblaasbare poedels, de Caniches, van Florentijn Hofman zijn te bezichtigen op Ligne plein en bij Hotel Hilton. Ook is er werk van Kati Heck, Bas de Wit, Dave de Leeuw en Chantal le Doux, Mark Gonzales, Sidi el Karchi, Mark Dion, Edward Lipski, Grete Stern, Kim Hotterbeekx, Jennifer Tee, Ceramads en Melanie Bonajo te zien.

De Kleine Kunstroute is geopend op:

Vrijdag 25 augustus van 16.00 uur tot 20.00 uur

Zaterdag 26 augustus van 12.00 uur tot 17.00 uur

Zondag 27 augustus van 12.00 tot 17.00 uur

Tekst overgenomen van website Nieuwe Domein

Bladwijzer maken Permalink.

Reacties zijn gesloten.