Nieuwjaarsbijeenkomst, 24 januari 2016

DSC03131De jaarlijkse bijeenkomst werd als vanouds goed bezocht. Een kleine 100 Vrienden, de vertegenwoordigers van de Vrienden van het Bonnefantenmuseum en het Cuypershuis en directeur/bestuurder Tom de Rooij werden onthaald met muziek  van Bart Rademakers en zang van Mieke de Lith. Zoals gebruikelijk blikte de voorzitter terug op het eerdere jaar.

 

DSC03095Maar eerst vertelden Kitty Jansen (conservator Historie en Archeologie) en Roel Arkesteijn (conservator Hedendaagse Kunst) over hun plannen voor het nieuwe jaar. Het afstoffen van de voorwerpen en de collectie in de diverse gemeentelijke depots, de herinrichting van de huidige locatie en de inrichting van de Ligne staan op het programma. Een spannende reeks van exposities staat ons te wachten, waarbij telkens de verbinding tussen binnen en buiten centraal staat. Niet alleen de voorwerpen en de collectie verlaten de depots, maar ook het museum treedt buiten zijn deuren.

 

 
DSC03092In het jaaroverzicht kwam ook de uitslag van de onder de Vrienden gehouden enquête aan de orde. Kort samengevat: er waren 33 reacties, variërend van omvang, er werd aandacht gevraagd voor het tijdstip, de datum, de fysieke belasting, de kosten en de inhoud van de activiteiten, er was een voorkeur voor eendaagse en regionale activiteiten, met oog voor het onbekende,  er werd meer tijd gevraagd voor een bezoek aan een tentoonstelling,  waar mogelijk voorzien van rijke, tijdige informatie vooraf, qua tijdstip zouden activiteiten ook in de avonduren kunnen t..b.v. werkende deelnemers en de data van activiteiten graag zo vroeg mogelijk. Het bestuur heeft hier naar geluisterd, wat onder andere te zien is aan het programma 2016. Data zijn bekend en de activiteiten zijn dichter bij huis!

 

 

DSC03161Er werden twee lidmaatschappen voor het leven ” vergeven”. Aan Wilmien Coumans, die inmiddels meer dan 20 jaar bestuurslid is van de Stichting Vrienden van het Domein!!! En aan Jerika Vertegaal, conservator Educatie, die al meer dan 20 jaar betrokken is bij de Vrienden. We kijken terug op een uiterst prettige samenwerking met haar.

Herman van Lieshout werd geïntroduceerd als de nieuwe penningmeester van het bestuur.

Het geanimeerde na-borrelen werd opgeluisterd door een bijzonder hapje van Jeffrey, met dank aan de vrijwillige ondersteuners.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.