Informatiebijeenkomst “Ligne” – 18 feb 2016

Onder grote belangstelling – als gevolg waarvan de aanvankelijke locatie van het museum moest worden veranderd in de aula van de vroegere muziekschool aan de Broeksittarderweg – vond op 18 februari 2016 een informatiebijeenkomst plaats over de voortgang van de bouw van Ligne.
De architect gaf in haar inleiding aan dat het geheel zich zou moeten manifesteren als één complex met verschillende bouwvolumes voor de functies hogeschool, bibliotheek, filmhuis, museum, commerciële ruimtes en appartementen. Volgens de architect zijn de verschillende functies bovendien zo met elkaar verweven dat zij gebruik kunnen maken van elkaars voorzieningen.
In algemene zin was het totale plan zo opgezet dat er een nauwe, vanzelfsprekende visuele en fysieke relatie met de historische binnenstad wordt gecreëerd.

De informatie over  de invulling van de museumruimte werd gegeven door  Tom de Rooij, directeur-bestuurder van museum de Domijnen en Roel Arkesteijn, verantwoordelijk voor de exposities hedendaagse kunst.
Naar aanleiding van vragen over de in het vooruitzicht gesteld museumruimte van 2000 m2 gaf Tom de Rooij aan dat een deel van dit volume mogelijk zou worden gerealiseerd door ook in de gemeenschappelijke ruimtes te exposeren.
Volgens Tom de Rooij was op dit moment nog niet beslist wat de consequenties voor de toegangsprijs zijn van het situeren van hedendaagse kunst en stedelijke historie op verschillende locaties.

Roel Arkesteijn gaf aan dat de ecologische insteek van de exposities hedendaagse kunst in beginsel zou worden gecontinueerd. Daarnaast zullen in het nieuwe gebouw meer werken uit de eigen collectie worden getoond. Hoewel bekend was dat vanaf de opening van Ligne op 4 september hedendaagse kunst en stedelijke historie niet meer in hetzelfde gebouw worden getoond, kon nog  geen concrete einddatum worden genoemd voor de verbouwing van die afdeling  in het complex aan de Kapittelstraat.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.