Excursie Museum More in Gorssel – Mondriaanhuis in Winterswijk

dsc02333aHet zou een zeer regenachtige dag worden zondag 20-11-2016. We vertrokken dan ook met regen maar de rest van de dag bleef het droog. We kwamen in Sittard weer aan bij regen.  Er waren 40 deelnemers ingeschreven, maar een persoon kwam niet opdagen zodat we een kwartier later dan gepland vertrokken. De buschauffeur bemerkte na een korte periode dat er een auto voor, achter en opzij van de bus met knipperende lichten reed. Op zeker moment werd zelfs een arm uitgestoken. Francine en Bernadette kwamen er achter dat dit de ontbrekende excursie-deelneemster  was. Met gebaren werd door  duidelijk gemaakt dat we zouden stoppen als het mogelijk was. In Roermond, in de wijk de Donderberg stopte de bus en kon de betreffende persoon na haar auto te hebben geparkeerd, toch nog in de bus stappen. Dit akkefietje kostte een half uurtje. Bij Gorssel aangekomen geen koffie en er werd meteen aan de rondleiding begonnen.

dsc02363aMore is een verrassend museum waarbij de nieuwbouw aan het oude stadhuis is gebouwd, midden in het stadje.  Het is een prachtig gebouw met een bijzondere collectie waarbij voor mij persoonlijk de werken van Jan Mankes er uit sprongen. Die vond ik echt heel mooi. Ook de tijdelijke kleurrijke collectie van Johan van Hell vond ik prachtig. De gids die mijn groep begeleidde deed het voortreffelijk.

 

 

De lunch in het ernaast gelegen café Loetje was heerlijk. Lekkere broodjes en ambachtelijk brood met kroketten, wat wil een mens nog meer.

dsc02444a

 

In Winterswijk was het ook bijzonder om te zien hoe een museum is gemaakt van het huis waar Piet Mondriaan in zijn jeugd heeft gewoond. De jongste museumdirecteur van Nederland deed de rondleiding. Hier zag je de vroege werken van Mondriaan, voordat hij richting abstractie ging. Mooi om deze werken en zijn woonomgeving te zien.

 

 

dsc02510

 

Ter afsluiting werd nog een glaasje gedronken in café de Lamme Hertog en na dit gezellig samenzijn werd de reis naar huis ingezet. In de bus werden we nog getrakteerd op een heerlijke krentenbol en kaasstengels, wat een verwennerij.

 

Na een korte stop in Roermond – waarbij de te late dame uitstapte – kwamen we omstreeks 20.30 weer in Sittard. De dame in kwestie bedankte , bij het verlaten van de bus, iedereen voor het getoonde begrip.

Het was een heerlijke dag die zeer goed was georganiseerd. Hiervoor veel dank aan de begeleiding Francine en Bernadette.

Hopelijk maakt de Stichting Vrienden van het Domein na alle perikelen met de  Domijnen een doorstart. Om dit te bepalen komen de vrienden op 15 december bij elkaar en zal het bestuur zijn plannen presenteren.

.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.