Vrienden van het Domein 2.0

henk-1De bijeenkomst om afscheid te nemen van 22 jaar “Vrienden van het Domein” (versie 1.0) werd druk bezocht. Een kleine 100 Vrienden troffen elkaar onder het genot van een drankje. Met veel belangstelling werd geluisterd naar de inleiding van Henk Smeijsters. Deze hield het gezelschap voor dat kunst en cultuur slechts kunnen gedijen in de verschillende sferen van amusement, l’art pour l’art of maatschappelijke geëngageerdheid indien er een heldere visie is ontwikkeld over wat als waardevol geldt en bewaard moet worden. Anders worden kunst en cultuur onderdeel van een Unerträgliche Leichtigkeit des Seins. Dat te vermijden vraagt om visie en een kritisch volgen van wat er gebeurt op het terrein van kunst en cultuur. Iets waarin de “Vrienden van het Domein” vanaf 1 januari 2017 een rol kunnen spelen.

Robert van Lanschot – de voorzitter van de stichting – maakte gebruik van de gelegenheid om  bij het afscheid van “Vrienden van het Domein 1.0” Theo Bekema in het zonnetje te zetten, als jarenlang trouwe Vriend en bestuurslid. Van de andere bestuursleden wordt bij gelegenheid afscheid genomen. Daarnaast vertelde Robert in het kort wat de plannen van “Vrienden van het Domein 2.0” zijn (zie eerdere berichtgeving daarover). Inmiddels hebben zich meer dan 100 Vrienden aangemeld.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.