Lezing Charlotte Salomon (1917-1943). Zaterdag 5 mei 2018.

Podium Babel i.s.m. de Vrienden van Het Domein presenteert In het kader van herdenken en bevrijding
Zaterdag 5 mei 20:20 u. Lezing Dieneke Grijpma over het levenswerk van Charlotte Salomon
Leben? oder Theater? Villefranche, 1942 In ballingschap aan de Côte d’Azur schilderde Charlotte Salomon (Berlijn 1917-Auschwitz 1943) Leben? oder Theater? Salomon gebruikte haar leven voor het maken van een kunstwerk. Het totale werk omvat meer dan duizend bladen (32,5X25 cm), composities van beeld en tekst: gouaches, geschilderde tekst en tekstfragmenten op transparant papier. Talloze muziekcitaten – van opera tot populaire liedjes – voegen er een dimensie aan toe. Het verhaal is vormgegeven als toneelstuk in drie delen en opgebouwd uit scènes en hoofdstukken. Leben? oder Theater? maakt deel uit van de collectie van het Joods Historisch Museum in Amsterdam. Het werk wordt over de hele wereld tentoongesteld. Onlangs werd bij gelegenheid van de honderdste geboortedag van Charlotte Salomon een prachtige tentoonstelling in Amsterdam georganiseerd door het Joods Historisch Museum.
Ook zijn er bij uitgeverij Taschen nieuwe uitgaven van het werk verschenen.
De lezing is zowel voor wie nog niet vertrouwd is met het werk van Charlotte Salomon als voor degenen die de kennismaking willen voortzetten
Locatie: Podium Babel (Engelenkampstraat 23, via de zijingang, naast galerie Dabekaussen) Kosten: € 4,50
Reserveren: www.bartjandegraaf.nl (inschrijfformulier; lezing Charlotte Salomon)

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.