Verslag en foto’s van Broodje Kunst Halfom. Vrijdag 20 april 2018

Het museum De Domijnen is al meer dan een jaar open. Eigenlijk wel hoog tijd voor ons vertrouwde broodje kunst op de nieuwe plek. De gastconservator Anne Berk nodigde ons uit en dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Klik hier voor het fotoverslag. Meteen ook maar een nieuwe lunchlocatie in het concept en zo starten we de activiteit met heerlijke boterhammen en lekkere koffie in “Coffee Mundo the library”. Mooi dichtbij het museum zodat het zelfs voor de mensen die minder goed ter been zijn een afstand is die makkelijk te overbruggen is.

Anne ontving ons hartelijk en begon samen met ons het verhaal ‘ding’. Nooit stil gestaan bij het idee dat het eerste ‘ding’ de stok was waarmee de aap een banaan uit de boom sloeg. En vervolgens ontdekte dat je nog veel meer met een stok kan doen. Het werktuig geboren. En daarmee ook onze relatie met dingen; ‘object love’. En die relatie is divers zoals we samen met Anne ontdekten en zoals de tentoonstelling laat zien. Er zijn liefhebbers en haters, verzamelaars en opruimers maar iedereen heeft wat met dingen. En dat kan ver gaan zoals de kunstenaar Yvonne Dröge die trouwt met een kast.

Dan zijn we al op de tentoonstelling. Anne licht toe, laat ons kijken, vertelt de verhalen achter de kunstwerken en de verhalen over de kunstenaars. De kunstwerken zijn heel divers. Video, (geënsceneerde) foto’s, glas, keramiek en werken die moeilijk onder een noemer te vangen zijn. Haar verhalen maken de stukken nog mooier of op zijn minst begrijpelijker.
Als de twee uur om zijn is ze eigenlijk nog niet uitverteld. Er is ook zoveel te vertellen en te zien. De tentoonstelling is nog tot 2 september en dat is tijd genoeg om nog een keer te gaan. De verhalen van Anne meenemen en op eigen tempo de prachtige tentoonstelling opnieuw bekijken.

Ook in de nieuwe vorm weer een heerlijk broodje kunst. Veel dank aan de organisatie en aan Anne voor de uitnodiging en de prachtige rondleiding.

Klik hier voor de foto’s

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.