Verslag Kunstfietstocht Gangelt Bingelrade 21 mei 2018

Een stralende Pinksterzon boven Sittard bij het vertrek van het oude Domein, dat er als “werk in uitvoering” bij ligt.

Klik hier voor het fotoverslag

Met 24 deelnemers fietsten we op deze Pinkstermaandag een mooie groene route over de grens naar John Deckers in Schümm bij Brebern.
We werden er hartelijk met koffie, thee en heerlijke Kuchen ontvangen.

Ieder kon zelf de werken bezichtigen en er was een smid aanwezig. Een paar van onze deelnemers hebben het ijzer in het vuur gehad en het daarna flink met hamer en aanbeeld bewerkt.

Van daar zijn we door de Schinveldse bossen naar “Boven Water” gefietst waar we de lunch hebben gebruikt. Het was er erg warm, maar gelukkig enige verkoeling op het terras.

Van Schinveld ging de tocht naar Bingelrade, waar we werden ontvangen door de kunstmaatschap “Creatieve Zorg Bingelrade” van het beeldende kunst duo Joyce Oyen en Guido Ancion.
Guido gaf uitleg over het raku stoken, wat hij ook demonstreerde. Verder vertelde hij over het indringende project waar hij nu aan werkt en wat eind 2019 geëxposeerd wordt.
Zijn vrouw Joyce werkt naast haar werk als beeldend kunstenaar kleinschalig met mensen met een beperking. Zij heeft hier enthousiast over verteld en we hebben werk van hen en ook van Joyce zelf kunnen bekijken.

Na een glaasje en hapje hebben we dag afgesloten en is ieder op eigen gelegenheid terug naar huis gefietst.
Met dank aan de organisatie Herman v Lieshout en Jaap Huizinga voor deze mooie dag.

Verslag: Christel Berden. Foto’s: Marion van Luxemborg, Hans Hermans en Joost Claassens

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.