Fotoverslag Neuss | Clemens Sels | Langen Foundation

Op zaterdag 23 februari 2019 gingen we voor de eerste keer met de bus op stap, naar het Clemens Sels museum in Neuss (D) en de Langen Foundation op het zgn. Raketenstation nabij het Museuminsel Hombroich. U vindt hier het fotoverslag

In het Clemens Sels museum (www.clemens-sels-museum-neuss.de)  Ihrer Zeit voraus!

In deze expositie staan twee Nederlandse schilders centraal nl. Heinrich Campendonk en Johan Thorn Prikker. Zij maakten in het begin van de 20ste eeuw met name in het Ruhrgebiet deel uit van de voorhoede van een avantgardistische stroming. Deze controversiële stroming in de schilderkunst, vormde het begin van het moderne Duitse expressionisme. Deze kunststroming werd in een latere fase als “entartet” uit de Duitse musea verbannen. De expositie vindt tot 10 maart 2019 plaats in het kader van NRW-brede festiviteiten ter gelegenheid van het jubileum “100 jahre bauhaus im westen”. Deze expositie is hier onderdeel van.

Daarna een bezoek aan de Langen Foundation vlakbij Museuminsel Hombroich. Het opvallend strakke gebouw is in 2004 ontworpen door de Japanse architect Tadao Ando. Het straalt evenwicht en rust uit. De expositie, die wij bezoeken is getiteld: “How to see (What isn’t there)” en bevat zeer uiteenlopende moderne kunst en installaties, die verbonden zijn met dit thema. In grote, “lege” ruimten komen de werken goed naar voren. Subtitel van de expositie is: Absences are not just what there is not, but rather what was there and now is not any longer, or what should be there and yet is not”.

Met dank aan de organisatoren: Jac Koenen, Jaap Huizinga en Wim Hassing

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.