The Floor is Lava | Marres | 26 april 2019

 

Uitnodiging  voor de excursie naar Maastricht op vrijdag 26 april 2019.

Wij nodigen jullie uit voor een dagje Maastricht, het oude en het nieuwe Maastricht. Allereerst bezoeken we MARRES, een prachtige stadsvilla, gelegen in de Capucijnenstraat. Nu het Huis voor Hedendaagse Cultuur.Huize Marres was oorspronkelijk het woonhuis van de familie Marres, die een bierbrouwerij had in Maastricht.We krijgen hier een  rondleiding door de expositie : THE FLOOR IS LAVA .

Marres staat bekend om zijn bijzondere exposities, waarvan deze er zeker ook een is.De expositie is middels  crowdfunding  tot stand gekomen; De Vrienden van het Domein hebben hieraan ook een steentje bijgedragen.

Na het bezoek aan Marres gaan we lunchen in de Brandweerkantine, de voormalige brandweerkazerne.De lunch zal bestaan uit brood, beleg, salades en jus d’orange. Eventuele dieetwensen svp doorgeven bij de aanmelding.

Na de lunch worden we opgehaald door de heer Wiel Heyenrath, die met ons een wandeling maakt langs cultureel en religieus erfgoed vanMaastricht in het gebied rond de Boschstraat.

Het programma  ziet  er als volgt uit:

10.30 u. verzamelen op de Markt bij het beeld van Minckeleers, ontdekker van steenkoolgas.

11.00u-12.00u bezoek aan Marres, expositie The floor is lava, met gids. Denk aan de Museumjaarkaart.

12.00u- 13.30u lunch in de Brandweerkantine

13.30u- 15.30u erfgoedwandeling. Misschien daarna nog een pintje drinken op de Markt(eigen rekening)

Het is de bedoeling dat men op eigen gelegenheid naar Maastricht komt. Dat kan per trein (vanaf station ongeveer 20 min. lopen naar de Markt. Per auto, eventueel parkeren bij Pen R Noord, vandaar rijdt er ieder kwartier een bus naar de Markt. Of per fiets, als het lekker weer is.

In Marres is geen lift, wel een  gemakkelijke trap.De expositie is ook op de eerste verdieping.Gezien  de kinderkopjes in Maastricht, raden we gemakkelijke schoenen aan.

Opgeven voor deze excursie kan tot 18 april bij Ineke Bosma, liefst per mail : bctmbosma@home.nl of telefonisch : 06-49926559.Bij aanmelding gelieve ook 06.nummer te vermelden.Maximum aantal deelnemers is 25. Aanmelding is pas geldig na het overmaken van het bedrag.

De kosten  voor deze dag  zijn 21 euro, over te maken op  Iban . NL 31 INGB 0662 3293 33 t.n.v. Vrienden van het Domein, o.v.v. excursie Maastricht. We gaan er van uit dat u een Museum Jaarkaart heeft.

Met vriendelijk groeten, Ineke Bosma tel. 06-49926559,  Francine Arts tel. 06-16802774

Informatie over “The Floor Is Lava” op de website van Marres.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.