Tekens van Vrijheid | Limburgs Museum, Venlo | 30 november 2019

Inleiding

Update 4 november:  deze excursie is volgeboekt, nieuwe inschrijvingen komen op de wachtlijst.
We nodigen u graag uit voor een reisje naar Venlo. De Expositie “Tekens van Vrijheid” in het Limburgs Museum past in het herdenken van 75 jaar vrijheid. Venlo is een van de zwaarst getroffen steden in Limburg en is pas op 1 maart 1945, een half jaar na Zuid-Limburg bevrijd. Oorlog, verwoesting, deportatie, bevrijding, wederopbouw hebben ook in de kunst een grote invloed gehad. In de tentoonstelling is werk te zien uit de naoorlogse stromingen CoBrA, Vrij Beelden, Liga Nieuw Beelden en de Nul-beweging, met onder meer indringend werk van Armando, Ger Lataster, Aad de Haas, Melle, Jaap Wagemaker, Wim de Haan, Jan Schoonhoven, Wim Oepts, Herman Berserik en Shinkichi Tajiri. De expositie opent met een eigentijdse remix van de Venlose “Puinfilm” (1946) en sluit af met drie korte films, gemaakt door studenten Ian Wijnands, Jonah Rijnders en Kayleigh Hanckmann waarin zij hun persoonlijke verhouding met vrijheid verbeelden.

Na de lunch zullen we met een stadsgids een wandeling door Venlo maken, met afsluitend een drankje in een Venlo’s café

Voorlopig Programma 30 november 2019:

10:05 Intercity richting Roermond, in Roermond 10 minuten de tijd om over te stappen op Arriva (uit/inchecken!) naar Venlo
11:00 Station Venlo, 2 minuten lopen naar Limburgs Museum
11:15 Rondleiding met gids over de expositie
12:30 Lunch in het Limburgs Museum. Soep, broodjes, koffie/thee en eventueel warme snack.
13:30 Stadswandeling met gids door Venlo
15:00 Afsluitend drankje in een Venlo’s café, eventueel nog eens naar het museum voor andere tentoonstellingen of winkelen in Venlo. Daarna op eigen gelegenheid of gezamenlijk terug. Treinen vertrekken 3 en 33 minuten over het uur.

 

Houd er rekening mee dat de reis per trein gaat, en dat de wandeling in Venlo ongeveer 1,5 uur / 4 km is, deels over kinderkopjes. Liften zijn aanwezig op stations en in het museum.

Kosten

De kosten voor deze dag bedragen € 27,50 voor de Vrienden en € 32,50 voor introducés. We gaan er van uit dat u een Museumkaart heeft, anders betaalt u € 11,50 aan de kassa voor het museum.

De kosten voor de treinreis komen voor eigen rekening, deze bedragen met 40% korting € 12,58 retour. Als u géén NS daluren abonnement heeft, geef dat in uw aanmelding aan, dan regelen we dat u met iemand anders op korting mee kunt reizen.

 

Aanmelden

Graag voor 10 november a.s. bij Christel Berden op e-mail j.claassens@ziggo.nl onder vermelding van: “Venlo 30-11-19”, uw naam en uw mobiel telefoonnummer. Als u zelf geen NS dal-urenkorting heeft, geeft dat aan in uw mail.
Aanmelden kan ook op 0648372316 of 0619423614.

Het hierboven vermelde bedrag graag overmaken op bankrekening NL31 INGB 0662 3293 33 t.n.v. Stichting Vrienden van het Domein onder vermelding: Venlo 30 november en uw naam zoals opgegeven in de e-mail.
Maximaal aantal deelnemers 20 i.v.m. de gids.

Het moment van betalen is bepalend voor de volgorde van aanmelding.

 

Vriendelijke groeten, namens het bestuur

Christel Berden, Ineke Bosma, Joost Claassens

 

Meer informatie

Limburgs Museum

Vrij Beelden en CoBrA (voor doorzetters!)

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.