Verslag | Identiteit in Beeld | Arjen van Prooijen | 19 maart 2021

Ongeveer 25 Vrienden hebben op St Joep kunnen genieten van een zeer boeiende en verrassende lezing van Arjen van Prooijen. Niet in een grote zaal op 1,5 m, maar gewoon thuis, achter de PC of tablet of voor de Smart TV. In een kwartier tijd voegden de bezoekers zich bij de Zoom sessie, waar het om drie uur een kakafonie was van Vrienden die elkaar weer eens zagen en even konden spreken, het merendeel had eigen camera en microfoon aan staan. De lezing van Arjen voerde ons in hoog tempo langs een groot aantal invalshoeken op identiteit en op kunstenaars, prikkelend, schurend en verrassend. De techniek was prima in orde, we sloten af met een paar vragen uit het publiek. Een zeer geslaagd evenement!

Eind april volgt een lezing door Bart Jan de Graaf, de vorm is dan iets anders, zoals we van Bart Jan nu gewend zijn krijgt ieder de link naar de presentatie, en die kun je dan op ieder gewenst moment kijken.

 

Een paar reacties van Vrienden:

“Wij hebben vanmiddag genoten van de lezing over identiteit en portret in de beeldende kunst.
Een echte hersenkraker gelardeerd met emotie, een feest van herkenning naast verwondering over nieuwe ontdekkingen.

Het is natuurlijk veel fijner om ook elkaars aanwezigheid te voelen, laat staan ‘oog in oog’ te staan met het kunstwerk zelf.
Doch Arjen je bent er in geslaagd om ons te boeien en onze nieuwsgierigheid naar de wereld van de kunst weer aan te wakkeren.
Bedankt!

Ook een dank aan de organisatie. Wij zijn er van overtuigd dat er achter de coulissen door jullie heel wat werk is verzet.
Hopelijk herhalen jullie dit nog een keer. Al hopen wij natuurlijk dat een herhaling niet nodig is omdat wij elkaar én de kunst weer snel in levende lijve mogen ontmoeten.”

 

Nou was harstikke mooi zo. Zin in meer. Goede actie.”

 

 

 

 

 

Zoom heeft zelf het onderwerp “identiteit” dik in orde: Je kunt kiezen welke huiskleur het “duimpje omhoog” heeft.
Boven in het beeld zie je andere deelnemers, een beeld dat je in een zaal niet hebt.
‘Portret” kon ook veel groter uitpakken, tot man en paard toe.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.