Kunst & Kunststof | Domijnen | 9 juni – 19 september 2021

In de nieuwsbrief van april stond dat het bestuur op 23 april een kennismakingsgesprek had met Joanne van de Woude hoofd exposities van de Domijnen. Van beide kanten is dat gesprek als zeer plezierig ervaren. Joanne vatte haar inzet compact samen in de zin “Welkom terug”.
We hebben afgesproken dat we de gesprekken voortzetten en bekijken wat we over en weer voor elkaar kunnen betekenen.
Als een welkomstgebaar heeft Joanne van de Woude aan de Vrienden het volgende aanbod gedaan. Vrienden kunnen als eerste reserveren voor een bezoek aan onderstaande tentoonstelling via deze link. Door te klikken op deze link opent een scherm met data en tijdstippen voor bezoek.

In het Museum voor Hedendaagse Kunst loopt van 9 juni tot 19 september de tentoonstelling: Kunst & Kunststof Ontwerpen voor een betere wereld.  Zoals het er nu naar uitziet gaan de musea vanaf 4/5 juni weer open maar in ieder geval vanaf 9 juni, het Kabinet moet dit nog bepalen.

Plastic is voor kunstenaars een dankbaar onderwerp om kritiek te uiten op onze consumptiemaatschappij. Maar ook laten steeds meer kunstenaars en ontwerpers zien dat we plastic niet moeten verwerpen als nutteloos materiaal. Dat we er juist zuinig op moeten zijn, dat we het kunnen hergebruiken, dat we er hele mooie dingen van kunnen maken. Tegelijkertijd zoeken creatieve ontwerpers naar duurzame alternatieven voor kunststof, zoals materialen op basis van natuurlijke grondstoffen, planten of gemaakt door micro-organismen.

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.