Uitnodiging Kunstfietstocht | zaterdag 11 september 2021

Evenals vorig jaar hebben we met Pinksteren de jaarlijkse Kunstfietstocht uit moeten stellen en evenals vorig jaar houden we dit jaar deze fietstocht in september.

Het programma: Op zaterdag 11 september a.s. vertrekken we om 10.00 uur vanaf de Ligne. Voor deze tocht sluiten we aan bij de Kunstketting – een wandel- en fietsroute door Berg/Urmond, Stein en Elsloo. De Kunstketting vindt elke twee jaar plaats in het tweede volle weekend van september en is dus ook op eigen gelegenheid zondag 12 september nog te bezoeken. Professionele en amateurkunstenaars met een band met de gemeente Stein mogen deelnemen. De openstellingen zijn publiek toegankelijk, er worden geen rondleidingen verzorgd. Onderweg staan we ook stil bij een aantal kunstwerken in de open lucht.

We beginnen bij Galerie JoLi, een galerie voor moderne en hedendaagse kunst: schilderijen, grafiek, beelden en glas. De galerie wordt geleid door Johan ter Haar en is gevestigd in Berg aan de Maas. Zie de website https://galeriejoli.nl met exposities en kunstwerken van de kunstenaars.

Aansluitend fietsen we naar het Terpkerkje in Urmond, waar Nic Heffels dan een expositie houdt. Nic Heffels is een duizendpoot, hij gebruikt diverse technieken op eigen-wijze en herwerkt deze tot unica’s.

“Waarneming en verwerking van de wereld om me heen is mijn uitgangspunt: alles is vergankelijk: worden mooie dingen lelijk of wordt lelijk net mooi? In mijn dromen komen vaak fragmenten voor als korte, haast onsamenhangende beelden waarin dreiging, verantwoording, wegvluchten, vliegen een rol spelen. Deze fragmenten gebruik ik ook met regelmaat als uitgangspunt voor mijn werk. Eenmaal een fragment genoteerd, wordt dat het sturend motief van waaruit mijn werk verder groeit.”  Zie http://www.nicheffels.nl/

Vervolgens rijden we om 12.00 uur naar Stein, waar we lunchen in Brouwerij De Fontein, gelegen op één van de mooiste plekjes van Stein, in de nabijheid van de kasteelruïne. De Fontein is een ambachtelijke bierbrouwerij en horecabedrijf midden in de natuur, met fruit van eigen hoogstam, kruiden en vruchten uit de eigen moestuin en honing van eigen bijen.

Na de lunch gaan we naar Elsloo. Daar kan een ieder naar eigen believen één of meer adressen bezoeken van kunstenaars die deelnemen aan de Kunstketting (zie 046 Kunstagenda op de website van de Vrienden). Op een centraal punt – bij de parochiekerk – spreken we onze vertrektijd af en fietsen dan via Catsop, Genhout en Spaubeek naar Daniken, waar de liefhebbers voor eigen rekening nog een afzakkertje kunnen genieten op het terras van boshut De Dikke Daniker (zie http://dedikkedaniker.com/).

Kosten en aanmelden

Om deel te nemen aan de kunstfietstocht meldt u zich vóór 4 september aan bij Herman van Lieshout (hermanvanlieshout@hotmail.com) en maakt u tevens een bedrag van 21,00 euro per persoon over op rekeningnummer  NL31 INGB 0662 3293 33, ten name van Stichting Vrienden van Het Domein, o.v.v. “fietstocht 2021”. Introducees  betalen 25,00 euro per persoon.

Let wel! De lunch wordt gereserveerd voor het aantal personen dat zich uiterlijk 4 september heeft ingeschreven. Een inschrijving is pas volledig wanneer naast de aanmelding per mail ook het deelnamebedrag is overgemaakt op het rekeningnummer van de Stichting.

 

We hopen u op 11 september weer te kunnen begroeten.

Met vriendelijke groet, namens de Vrienden van het Domein,

Francine Arts, Leo Hendrikx en Herman van Lieshout

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.