Kunstfietstocht 2e Pinksterdag, maandag 5 juni 2017

Beste Vrienden van het Domein,

Traditiegetrouw maken we op tweede Pinksterdag een Kunstfietstocht. Dat gaat ook dit jaar gebeuren op maandag 5 juni a.s.
We hebben een mooie route, een atelierbezoek en een bezoek aan een galerie voor jullie bedacht.

Het atelierbezoek is bij Marc Truyen in Ulestraten. Marc Truyen is ooit begonnen als edelsmid, heeft vele jaren in een bronsgieterij gewerkt en werkt momenteel ook nog met brons en met verschillende druktechnieken. Onlangs heeft hij nog geëxposeerd in Museum De Domijnen tijdens de expositie: Onder Druk. Hij kreeg de kunst met de paplepel ingegoten, zijn vader is de bekende schilder Hans Truyen. Van hem zullen ook verschillende schilderijen te zien zijn. Marc Truyen is een enthousiaste man en hij verheugt zich op onze komst.

 

Na de lunch zullen we Galerie Den Erver in Beek bezoeken. Deze galerie bevindt zich op de zolder van een voormalige boerderij. Momenteel is er een expositie van Jos Solberg, schilder en wandelaar o.a. naar Santiago de Compostella. In de galerie is ook een bijzondere verzameling Zweeds glaswerk te zien. De galeriehoudster neemt ook jaarlijks deel aan een glasmanifestatie in Leerdam.

Het programma ziet er als volgt uit:

10.30 u: vertrek Museum De Domijnen, Kapittelstraat, Sittard

12.00 u: ontvangst bij Marc Truyen met koffie en vlaai,

13.00 u: lunch bij Brasserie Brocante in Ulestraten,

15.00 u: bezoek Galerie Den Erver, Beek

De kosten voor deze fietstocht zijn 18 euro. Inbegrepen zijn: koffie en vlaai, lunch met een drankje en koffie.Dit bedrag kan overgemaakt worden op Iban: NL31 INGB 0662329333 t.n.v. Vrienden van het Domein, o.v.v. Kunstfietstocht 2017.

Na betaling dient u zich ook op te geven bij Francine Arts. Liefst per email: fmjarts@kpnmail.nl of telefonisch: 046-4753401 (bij geen gehoor s.v.p. inspreken) voor 29 mei.

Voor de duidelijkheid: uw aanmelding is pas definitief als én de betaling op onze bankrekening én de aanmelding bij Francine zijn ontvangen.

Voor meer informatie: www.marctruijen.nl en http://www.hoevedenerver.nl.

Het wordt vast weer een leuke dag.

Met vriendelijke groeten,

Namens het bestuur van Vrienden van het Domein,

Marlies Coenemans, en Francine Arts.

Bladwijzer maken Permalink.

Reacties zijn gesloten.